sobota, 20. februar 2010

Breskvice

Vsi mislijo, da je zelo težko narediti breskvice. Tudi sama sem tako mislila, dokler jih nisem sama spekla. Res so bile bolj podobne pravim breskvam, ker so bile tako velike, a bile so vseeno zelo okusne. :) Danes bom z vami delila moj recept, ki sem ga dobila od prijateljice, zato žal ne morem navesti vira.

Sestavine:
Testo;
250g sladkorja v prahu
3 jajce
1 vanilin
150g margarine
600g moke
1 pecilni
barva za živila

Nadev;
200g mletih orehov
1 vanilin
mleko sladkor
rum ali aroma ruma po želji

Priprava:
Sladkor v prahu, jajca, vanilin in margarino zmešamo. V posebni posodi zmešaj skupaj moko in pecilni ter ga dodaj prvi masi. Oblikuj majhne kroglice, ki jih pečeš že v ogreti pečici 15 minut pri 180°C. Še tople izdolbi. Sestavine za nadev zmešaj in nadevu dodaj testo, ki je ostalo, ko si izdolbel polovice. Vsako polovico napolniš z nadevom in breskvico sestaviš. Na koncu jih še pobarvaš in po želji še mokre povaljaš v sladkorju.

Kroglice:

Izdolbene polovice:
Breskvice:
Dober tek! :)

5 komentarjev:

  1. Izgledajo čudovite...
    Jaz pa sem totalni anti-talent za peko, no edino mafine znam naredit :) A veš, da sploh nisem vedela, da se naridjo iz kroglic - sem mislila, da obstaja kaki model *blush*

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooooh kasne so!
    S cim pa jih pobarvas? Bi rada poskusila to narediti, samo bi rada da so oranzne....

    OdgovoriIzbriši
  3. Biba, jaz sem tudi bila na začetku, sedaj mi pa kar uspeva karkoli spečem. :) Moraš parkrat poskusit, kmalu boš pa prava mojstrica. :)

    Tamara, lahko vzameš prav barvo za živila, jaz sem vzela barvno aromo, ki jo dobiš v vsaki trgovini v takih malih flaškah. Imajo tudi oranžno. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, res zgledajo. Bi kar zagrizla v kakšno. ))

    Sama sem jih tudi že večkrat spekla in so mi tudi vedno kar uspele. Samo, da sama jih še na koncu povaljam v kristalnem sladkorju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tassa, jaz jih pa ne, ker potem bi bile pa že preveč sladke. Mam raje takšne. :)

    OdgovoriIzbriši