sobota, 27. februar 2010

Kokosova rulada

Danes resnično ni moj dan. Da bi se vsaj malo sprostila in zamotila, sem šla peč. :) Odločila sem se, da bom spekla kokosovo rulado. In tukaj je recept, ki sem ga dobila iz revije Hrana in vino.

Sestavine:
30g kakava
50g kokosove moke
1 prašek za puding z okusom vanilije
220g sladkorja
100g moke
1 vrečko želatine
4 jajca
400ml mleka
50ml ruma
1 žličko pecilnega

Priprava:
Pričnemo s pripravo kreme. V kozico na štedilniku prilijemo skoraj vso mleko. Dodamo 100g sladkorja. V preostanek mleka damo prašek za puding in premešamo. V skodelico k želatini dolijemo malo vode in premešamo. Premešani prašek za puding prilijemo k vrelemu mleku. Mešamo z metlico in ko dobimo potrebno gostoto odstranimo kozico z ognja. K pudingu dodamo premešano želatino, premešamo z metlico, dodamo kokosovo moko in ponovno premešamo.
V posodo za stepanje ubijemo štiri jajca. Dodamo 120g sladkorja in stepemo v penasto zmes. Pecilni prašek premešamo z moko in kakavom. Sestavine dobro premešamo in dodamo v posodo za stepanje. Premešamo s kuhalnico. Testo prilijemo na pekač obložen s peki papirjem. Poravnamo ga po površini in damo v pečico. Pečemo 15 minut na temperaturi 180°C. Pečen biskvit vzamemo iz pečice. Biskvit s peki papirjem preložimo na delovno površino. Na biskvit nanesemo kremo. Poravnamo jo in s pomočjo papirja zavijemo biskvit v rulado. Po želji okrasimo.

Moje opombe:
Če ste dobro prebrali recept, ste verjetno opazili, da je med sestavinami napisan rum, kasneje v pripravi pa nikjer ne piše kam ga dodati. To ni moja napaka, ampak je to originalen recept iz revije. In to žal ni prva napaka, ki sem jo opazila. Ni čudno, da nekateri recepti ne uspejo, tako kot je potrebno. :( Jaz nisem dodala ruma, ampak sem dodala aromo ruma in sicer sem jo primešala k sladkorju in jajcem. Tudi na koncu sem malo drugače zavila rulado. Ko je bil biskvit pečen, sem odstranila peki papir in ga zavila v vlažno krpo. Biskvit sem pustila, da se ohladi in ga nato odvila, namazala in zavila nazaj.



Dober tek!

2 komentarja:

  1. Res bi tole z največjim veseljem zmazala, ker kosove stvari preprosto obožujem. In vse kar spečeš, ti očitno več kot odlično uspe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Večina kar spečem, mi res zelo dobro uspe, ja. :)

    OdgovoriIzbriši